Over Autisme met Wilco

Autisme met Wilco is een blog waarop ik mijn persoonlijke ervaringen deel over mijn leven met autisme. Daarnaast deel ik tips en geef ik informatie over hoe ik omga met mijn autisme. Ik ben in 2022 gestart met Autisme met Wilco als persoonlijke blog. Via blogberichten en advertenties plaats ik links naar producten van Bol.com en Coolblue die mij erg helpen in het dagelijks leven. Via deze links kun je iets aanschaffen. Hiervoor krijgt Autisme met Wilco een klein percentage (dit kost jou niks extra).

Missie van Autisme met Wilco

Het beeld van autisme is langzamerhand aan het veranderen. Toch leven er nog veel sterotype beelden die veranderd moeten worden. Hoe meer ik accepteer dat ik autist ben, hoe meer ik de openheid durf te zoeken. Dat doe ik via mijn eigen blog, maar ook via Autisme is Veelzijdig, een initiatief van een groep volwassenen met autisme, en via podcasts. Op mijn werk ben ik ook actief betrokken bij een netwerk van medewerkers die meer aandacht en bewustwording willen creëren voor neurodiversiteit

Over Wilco

Wilco van het Hul - Autisme met WilcoDeze website is opgericht door Wilco van het Hul. ik ben afgestudeerd aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Daar volgde ik de studie Communication & Multimedia Design. Sinds 2016 werk ik als softwaretester bij een grote zorgverzekeraar. Binnen deze baan komen mijn persoonlijke eigenschappen volledig tot zijn recht.

Na een jarenlange zoektocht werd op mijn 32e duidlelijk dat ik ASS (Autisme Spectrum Stoornis) heb. Toen ik dat eenmaal wist, besefte ik dat alles wat ik tot dan toe had bereikt allesbehalve vanzelfsprekend was en dat ik in de loop der jaren bijzondere coping mechanismen had ontwikkeld om te functioneren. Aan de ene kant zijn dat kwaliteiten maar aan de andere kant ook zeker valkuilen. Vanaf dat moment begon een nieuwe zoektocht om uit te zoeken wat ik wel en niet moet doen.

Samenwerking

Heb jij site waarvoor je een gastblog zoekt? Of zoek je een gast voor jouw podcast? Neem dan contact met mij op via info@autismemetwilco.nl of via het formulier op de contactpagina. Ik hoor graag van je.