Nú is het juiste moment om te starten

Het is even geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Maar ik heb in de tussentijd niet stil gezeten, integendeel. Tijd voor een update over wat ik de afgelopen tijd heb gedaan.

Wilco van het Hul 20 juni 2021 Zelfontwikkeling Leestijd: 2 minuten
Tijd voor een update; Right time to start

En wat is die update?

In mijn laatste blog schreef ik over een les BodyBalance die mij was geadviseerd als alternatief voor Yoga. Zoals geschreven vond ik dat persoonlijk geen succes.

In de afgelopen weken heb ik meerdere lessen Yoga (zoals dit genoemd wordt in het rooster) gevolgd. Naar wat ik begrepen heb is dit de westerse benaming voor Hatha Yoga.

Hathayoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hathayoga bedoelt wanneer men van yoga spreekt.Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hathayoga

Daarnaast heb ik een les Yin Yoga geprobeerd. Vanwege de Coronaregels was er beperkt plek, dus dit was een gelukje.
De Yin Yoga sprak me direct nog meer aan, een (Yoga)zaadje werd daarmee geplant.

Nu de uitdagingen

Van nature ben ik meer een denker dan een voeler. Wellicht niet optimaal voor Yoga, maar des te meer heb je te leren en te groeien. Ook zit ergens een stemmetje die zegt dat ik meer moet gaan doen met Yoga. Maar dan moet je wel luisteren en in bepaalde mate overgeven aan dat stemmetje. Ratio vs. gevoel.

Ik wil graag vooraf de bestemming volledig duidelijk hebben. Alleen kent de weg ernaartoe ook meerdere mogelijkheden. Daarmee zijn de mogelijkheden ‘eindeloos’ waardoor het risico bestaat dat er niks terecht komt van de weg én de bestemming. 

Dus wat doe je dan?

Dat is eigenlijk heel simpel;  Begin ergens en stuur vanaf daar bij. Dat betekent in mijn geval dat ik ben gaan zoeken naar een opleiding Hatha Yoga! Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant leer je veel over de achterliggende gedachten, ideeën en filosofieën en is dat een verrijking op je persoonlijke ontwikkeling. Aan de andere kant biedt het de kans om na afloop zelf les te gaan geven.

Zoals ik al schreef is het een uitdaging om iets aan te gaan zonder een specifiek doel en en plan te nemen zoals het komt. Dat maakt het spannender, maar ook erg leerzaam.