Autisme blogs

Hieronder deel ik mijn verhalen over Autisme. Daarnaast publiceer ik ook blogs via Autisme is veelzijdig. De Blogrubriek ‘Autisme is Veelzijdig’ is onderdeel van de website van Autisme Digitaal, een stichting voor en door mensen met autisme.

30 augustus 2023

Recensie: Au, ‘t is me een stoornis van Maaike Haaiveld

Maaike heeft gedurende 11 jaar een dagboek bij gehouden. Au ‘t is me een stoornis bestaat uit een samenvatting van haar dagboeken. Over de worsteling met het haar angsten, haar zwangerschap, haar bevalling van haar zoon Edwin (fictieve naam) en de uitdagingen in de opvoeding van Edwin.

16 juni 2023

Verandering is (niet) goed

Voor een autist (of andere neurodivergente mensen) kan een plotselinge verandering veel stress oproepen. Ook Ik raak regelmatig behoorlijk van slag bij veranderingen. Ook bij de meest positieve. Maar waarom is dat?

29 april 2023

Hoe ik Koningsdag beleefde

Koningsdag is voor veel mensen een feestelijke dag vol tompoucen, vrijmarkten en festivals. Voor mensen met autisme kan deze dag juist een grote uitdaging zijn. In deze blog vertel ik welke prikkels ik te verduren kreeg tijdens koningsnacht en koningsdag en geef ik tips over hoe je hiermee om kunt gaan.

18 april 2023

Waarom balans zo belangrijk is

In de afgelopen jaren ben ik me steeds bewuster geworden van het belang van een goede balans in mijn leven. Het hebben van voldoende energie en evenwicht in mentale, fysieke en emotionele gezondheid zijn hierin ontzettend belangrijk. Wil je meer hierover weten? Lees dan vooral verder.

8 januari 2023

Koetjes, kalfjes en autisme

praten over koetjes en kalfjes. Iedereen doet het. Toch is dit voor autisten érg moeilijk. Ook ikzelf heb er veel moeite mee. In deze blog vertel ik hoe ik ermee omga.